Παράταση της ιδιαίτερα σημαντικής αναδρομικής έκθεσης του σπουδαίου Έλληνα ζωγράφου Γιάννη Μόραλη ανακοίνωσε το Μουσείο Μπενάκη έως 10/2/2019. Στην οργάνωση της έκθεσης συμπράττουν για πρώτη φορά το Μουσείο Μπενάκη, η Εθνική Πινακοθήκη-Μουσείο Αλέξανδρου Σούτσου, το Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης και η Γκαλερί Ζουμπουλάκη, με τη συμπαράσταση της οικογένειας του ζωγράφου.

Ο Γιάννης Μόραλης υπήρξε μία από τις δημοφιλέστερες καλλιτεχνικές φυσιογνωμίες του ελληνικού 20ού αιώνα: πρωτοπόρος ζωγράφος, ταλαντούχος χαράκτης, προικισμένος σκηνογράφος και εξέχων ακαδημαϊκός δάσκαλος. Μέσα από ζωγραφικά έργα, σχέδια και χαρακτικά, γλυπτά και αρχιτεκτονικές εφαρμογές, εξώφυλλα δίσκων και εικονογραφήσεις βιβλίων, η έκθεση επιχειρεί να χαρτογραφήσει την πορεία του Γιάννη Μόραλη ανά δημιουργική δεκαετία, αναδεικνύοντας άγνωστες πτυχές της ζωής και του έργου του.

Η συνεχής αυξανόμενη προσέλευση και το ενδιαφέρον των επισκεπτών οδήγησαν το μουσείο να παρατείνει την έκθεση για έναν ακόμα μήνα (δηλαδή έως 10.02.2019).

Να προσθέσουμε ότι το Μουσείο Μπενάκη έδωσε την ευκαιρία από τον Οκτώβριο του 2018 να γίνονται ξεναγήσεις από έναν ξεχωριστό κάθε φορά καλεσμένο με πολύ σημαντικούς καλλιτέχνες, επιμελητές εκθέσεων, ανθρώπους του πολιτισμού διευθυντές και επιμελητές μεγάλων μουσείων να αναλαμβάνουν αυτό το υπέροχο έργο. Ευχόμαστε να δοθεί και νέα παράταση τόσο στην έκθεση όσο και στις ξεναγήσεις. 


Και μια ακόμα πληροφορία ιδιαίτερα χρήσιμη:
Η είσοδος σε όλες τις περιοδικές εκθέσεις του Μουσείου Μπενάκη είναι δωρεάν σε όλους τους νέους έως 22 ετών. 
«Μια Κυριακή στο Μουσείο» λοιπόν είναι ιδιαίτερα εφικτή για όλους μας.
Για τους ενήλικες επιπλέον υπάρχει πρόγραμμα Μελών που δίνει προνομια στα μέλη του με κόστος από 5 Ευρώ το μήνα και είσοδο σε 6 διαφορετικά Μουσεία. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στις πηγές που σας παραθέτουμε.


Πηγές – Αναφορά:
https://www.benaki.gr
https://www.benaki.gr/index.php?option=com_events&view=event&id=5739&Itemid=163&lang=el

HASHTAG ΕΚΘΕΣΗΣ: #MoralisBM
https://www.facebook.com/TheBenakiMuseum
Ξεναγήσεις στην έκθεση «Γιάννης Μόραλης» – http://bit.ly/2y0OCuN

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.