Ο συγγραφέας κ. Νίκος Μιχαλόπουλος μας τίμησε εχθές Τετάρτη 13/2/2019 με την παρουσία του και μίλησε με τα παιδιά μας στα πλαίσια των εκδηλώσεων μας αφερωμένων στο βιβλίο. Όλη η συνάντηση παρουσίαση στο παρακάτω άρθρο. Για όλους μας

«ΑΝΟΙΞΕ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΣΟΥ!!! ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ ΑΥΤΟ ΤΟ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ!!!
«ΘΕΣ ΝΑ ΠΑΙΞΟΥΜΕ;» • STOP BULLYING

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ

»Σκέφτηκες ποτέ πόσο βαρετός θα ήταν ο κόσμος μας, αν ήμασταν όλοι ίδιοι;

Νομίζεις ότι όλους τους γνωρίζεις καλά; Δώσε μια ευκαιρία στον εαυτό σου να πάρει όλα τα καλά που έχουν να σου δώσουν μέσα από τη μοναδικότητας τους.

Σκέψου, ο καθένας που δεν σου μοιάζει και σε τρομάζει, γιατί σου φαίνεται διαφορετικός, κάνει τη ζωή σου πλουσιότερη, γιατί έχει όλα αυτά τα άλλα που εσύ δεν έχεις.

Άνοιξε την καρδιά σου. Όλοι έχουν ανάγκη αυτό το ξεχωριστό που είσαι!!!

Ετοιμάσαμε μια εκδήλωση-ανοιχτή αγκαλιά για τα παιδιά, όπου μέσα από τη συναισθηματική τους συμμετοχή θα γίνουν για λίγο ήρωες του βιβλίου, ουσία των καταστάσεών του, κυρίαρχοι του παιχνιδιού. Ενός παιχνιδιού ζωής που η βία δεν έχει και δεν πρέπει να έχει θέση, αν θέλουμε πραγματικά να το απολαμβάνουμε και να το χαιρόμαστε.

Εξάλλου η ζωή θα μπορούσε πράγματι να είναι ένα όμορφο παιχνίδι για όλους, όμως όλα τα πράγματα στη ζωή δεν είναι παιχνίδι!!!»
Νίκος Μιχαλόπουλος

»Ονειρεύομαι Θέλω Μπορώ»
————————————————————–

Web Site: www.nikosmichalopoulos.gr

————————————————————–

Οι Εκδόσεις Άγκυρα με αφορμή την κυκλοφορία του νέου antibullying βιβλίου του βραβευμένου συγγραφέα μας Νίκου Μιχαλόπουλου με τίτλο »ΘΕΣ ΝΑ ΠΑΙΞΟΥΜΕ;…OMΩΣ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙ’’, τα τελευταία χρόνια έχουν ξεκινήσει μια πολύ σημαντική προσπάθεια ευαισθητοποίησης παιδιών, γονέων και εκπαιδευτικών γύρω από το θέμα του σχολικού εκφοβισμού.

Μετά από 2 χρόνια περίπου κυκλοφορίας του τελευταίου βιβλίου του βραβευμένου από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ελλάδα συγγραφέα μας, έχουμε τη χαρά να παρουσιάσουμε το γεγονός, ότι το συγκεκριμένο βιβλίο,

– προτεινόμενο από τον Κύκλο του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου,
– επίσημο βιβλίο του συλλόγου «Χαμόγελο του Παιδιού», που κατέχει την Πανευρωπαϊκή Προεδρία για θέματα bullying και

– αφορμή και έμπνευση του 1ου Πανελλήνιου Διαγωνιστικού Μαθητικού Φεστιβάλ ενάντια σε κάθε μορφή βίας, που διοργανώθηκε από εμάς το 2017, με συμμετοχές από όλη την Ελλάδα και ο τελικός του οποίου πραγματοποιήθηκε με τεράστια επιτυχία στις 6 Μαΐου 2017 στο Δήμο Κηφισιάς, με Πρόεδρο της Κριτικής Επιτροπής τον Γιάννη Ζουγανέλη,

έχει διαγράψει μια μεγάλη πορεία και έχει καταφέρει να μεταφέρει το μήνυμά του ενάντια σε κάθε μορφή βίας σε πάρα πολλά σχολεία ανά την Ελλάδα και το εξωτερικό με παρουσιάσεις του συγγραφέα μας, που απέσπασαν τα καλύτερα σχόλια.

Ο ίδιος ο Νίκος Μιχαλόπουλος, επίσημος απεσταλμένος τα τελευταία χρόνια από το Υπουργείο Παιδείας στα εκπαιδευτικά του προγράμματα στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας και το Πρότυπο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα της Near East, στην Καισαριανή, αλλά και μέσα από προσωπικές του εκδηλώσεις, που έχουν ξεπεράσει τις 500, συνεχίζει να συγκινεί με τον λόγο του και το ζωντανό του παράδειγμα, όντας πρωταθλητής ο ίδιος και ακτιβιστής, μιλώντας σε εκατοντάδες χιλιάδες παιδιά, με έναν τρόπο, που μόνο όσοι τον έχουν δει από κοντά, μπορούν να τον περιγράψουν.

————————————————————–

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΝΙΚΟΣ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ: Δάσκαλος – Τα τελευταία 15 χρόνια σε δημοτικά σχολεία κοινωνικά ευαίσθητων ομάδων (τσιγγανόπαιδες, παλλινοστούντες) – Οργανική θέση: – 24ο Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών.
Αποσπασμένος στην Κεντρική Υπηρεσία του Υπουργείου Παιδείας με διάθεση στο ΟΑΚΑ για τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Υπουργείου Παιδείας στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας – Σχολικές περίοδοι 2010-11, 2011-12, 2012-13, 2014-15, 2015-16, 2016-17, 2017-18, 2018-19.
Σχολικές περίοδοι 2016-17, 2017-18, 2018-19: Πρότυπο Εκπαιδευτικό ίδρυμα Near East Καισαριανή

Κατόπιν προσκλήσεως έχει πραγματοποιήσει ομιλίες και εκδηλώσεις σε περισσότερα από 500 σχολεία σε Ελλάδα, Κύπρο και εξωτερικό, μιλώντας σε Έλληνες μαθητές για αθλητισμό, διατροφή, περιβάλλον, bullying, καθώς επίσης για αξίες ζωής μέσα από τον αθλητισμό, τη δύναμη του ονείρου στη ζωή μας, την αξία της υπέρβασης και τη σημασία του ακτιβισμού.

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

– 8 φορές Πρωταθλητής Ελλάδας στον ακοντισμό και 4 φορές Βαλκανιονίκης (Χρυσό μετάλλιο Θεσσαλονίκη, Αργυρό μετάλλιο Βουκουρέστι-Ρουμανία, Αργυρό μετάλλιο-Στάρα Ζαγόρα-Βουλγαρία, Χάλκινο μετάλλιο Σμύρνη-Τουρκία)
– Finalist Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Στίβου Masters Πόρτο Αλέγκρε-Βραζιλία
– Πρωταθλητής στη σκοποβολή στο αεροβόλο πιστόλι ανδρών (όρια επιλέκτων).

ΑΚΤΙΒΙΣΜΟΣ

Μέλος του μεγαλύτερου αθλητικού και φιλανθρωπικού ιδρύματος στον κόσμο, του LAUREUS SPORT FOR GOOD FOUNDATION, που χρησιμοποιεί τον αθλητισμό ως μέσο για θετικές κοινωνικές αλλαγές, τον Δεκέμβριο του 2010, συμμετέχοντας στην ομάδα της θρυλικής τεννίστριας Μαρτίνας Ναβρατίλοβα, τοποθέτησε την Ελληνική σημαία στα 6.000μ. του όρους Κιλιμάντζαρο, συγκεντρώνοντας χρήματα για το προτεινόμενο για το Νόμπελ Ειρήνης ΜΑTHARE YOUTH SPORT ASSOCIATION στο Ναϊρόμπι, που φιλοξενεί παιδιά των παραγγουπόλεων του Ναϊρόμπι.
Η συμμετοχή του έφερε την Ελλάδα στην 1η θέση, συγκεντρώνοντας για τον σκοπό της αποστολής τα περισσότερα χρήματα από όλους τους συμμετέχοντες αθλητές, από χώρες όπως η Μεγάλη Βρετανία, η Γαλλία, η Γερμανία, η Αυστρία, οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Νότιος Αφρική.

Ευρωπαϊκό Βραβείο OIKOPOLIS

Αριστείο ΣΕΓΑΣ


ΣΥΓΓΡΑΦΙΚΟ ΕΡΓΟ

10 βιβλία – Εκδόσεις Άγκυρα 5 από αυτά εγκεκριμένα από το Υπουργείο Παιδείας.

– Η ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑ (εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας Πολιτισμού και Αθλητισμού Αρ. Πρωτοκόλου: 141630/Γ7) – 7 ΕΚΔΟΣΕΙΣ
– ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΤΗΣ ΑΝΝΑΣ (εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας Πολιτισμού και Αθλητισμού Αρ. Πρωτοκόλου: 141630/Γ7) – 7 ΕΚΔΟΣΕΙΣ
– ΠΕΝΤΕ ΣΩΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ ΚΛΕΙΣΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ (εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας Πολιτισμού και Αθλητισμού Αρ. Πρωτοκόλου: 51926/Γ7) – 20 ΕΚΔΟΣΕΙΣ
– Ο ΑΗ ΒΑΣΙΛΗΣ ΦΕΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΣΙΝΟΣ (εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας Πολιτισμού και Αθλητισμού Αρ. Πρωτοκόλου: 108542/Γ7) – 45 ΕΚΔΟΣΕΙΣ

* Βραβευμένο με το Κρατικό Βραβείο ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή του ECOCITY
* Επίσημο βιβλίο του ΣΠΑΥ (Σύνδεσμος Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού)

– ΟΙ ΝΕΡΑΙΔΕΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΦΕΓΓΟ ΝΤΕ ΛΑ ΣΤΕΚΟ – 3 ΕΚΔΟΣΕΙΣ
– ΤΟ ΔΡΟΜΑΚΙ ΠΟΥ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΛΕΩΦΟΡΟΣ – 3 ΕΚΔΟΣΕΙΣ
– ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΟΝΕΙΡΩΝ

* Βραβευμένο με το Αριστείο του ΣΕΓΑΣ
* Επίσημο βιβλίο του Χρυσού Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας το 2010 με την ευκαιρία συμπλήρωσης 2.500 χρόνων από την μάχη του Μαραθώνα
* Μεταφρασμένο στα Αγγλικά DREAMS’ MARATHON

– ΠΕΝΤΕ ΣΩΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ ΣΕ ΑΠΟΣΤΟΛΗ – ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΤΟΥ ΘΗΣΑΥΡΟΥ ΤΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ

– ΟΙ ΚΟΡΥΦΕΣ ΜΕΣΑ ΜΑΣ – 4 ΕΚΔΟΣΕΙΣ
– ΘΕΣ ΝΑ ΠΑΙΞΟΥΜΕ; …ΟΜΩΣ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙ – ΝΕΟ, ΕΚΔΟΣΗ ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2016
*Επίσημο βιβλίο του συλλόγου ‘’Χαμόγελο του Παιδιού’’, που κατέχει την Πανευρωπαϊκή Προεδρία στα θέματα bullying.
Προτεινόμενο από το Υπουργείο Παιδείας για το θέμα του σχολικού εκφοβισμού.
Αφορμή για το 1ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνιστικό Φεστιβάλ κατά της βίας.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.