Αγαπητοί γονείς,

Είναι γνωστό ότι από την αρχή του σχολικού έτους η σχολική κοινότητα παρουσιάζει κάποια ιδιαίτερα και σοβαρά αρκετές φορές προβλήματα στη λειτουργία της.Καταρχήν να επισημάνουμε ότι αρμόδιοι για την επίλυση κάθε αντίστοιχου θέματος είναι η Δνση του σχολείου σε συνεργασία με τις αντίστοιχες δομές του υπουργείου Παιδείας.
Ο ρόλος του Συλλόγου Γονέων είναι πάντοτε υποστηρικτικός, συμβουλευτικός και όχι παρεμβατικός προς την επίλυση οποιουδήποτε θέματος της σχολικής μονάδας καθώς και δεν έχει καμία εκτελεστική αρμοδιότητα.

Σε αυτό το πλαίσιο στην 1η Γενική Συνέλευση στις 9/10/2019, τα θέματα αυτά συζητήθηκαν εκτενώς ανάμεσα στους γονείς που συμμετείχαν (με παρουσία λιγότερο από το 15% γονέων στο σύνολο 180 παιδιών – αντιστοιχία αντιστρόφως ανάλογη της σημασίας των γεγονότων) και υπήρξε απόλυτη συμφωνία σε δύο ζητήματα:
1. Για οποιοδήποτε θέμα γίνεται αναφορά σε οποιαδήποτε δημόσια αρχή σημαντικό είναι αυτή η αναφορά να γίνεται γνωστή στο Σύλλογο εγγράφως με κοινοποίησή της μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας έτσι ώστε να μπορεί να τις προωθήσει συνολικά στους κατάλληλους φορείς.
Αποτέλεσμα: μέχρι και σήμερα 40 ημέρες μετά μας κοινοποιήθηκαν τρείς (3) αναφορές σε σύνολο 180 παιδιών που αφορούν τη σχολική κοινότητα.
2. Προτάθηκε από το ΔΣ και έγινε με απόλυτη πλειοψηφία δεκτό να γίνει επιστολή από τον Σύλλογο γονέων προς κάθε αρμόδια υπηρεσία οπου εκφράζεται η ανησυχία μας και ζητείται η άμεση ενεργοποίηση τους για την επίλυση του θέματος προς το καλό όλων των παιδιών και όλης της σχολικής μονάδας. Η επιστολή αυτή έγινε με ημερομηνία 20/10/2019 και σας αποστέλλεται συνημμένα στο παρόν email.
3. H ΜΟΝΑΔΙΚΗ έγγραφη απάντηση που λάβαμε μέχρι σήμερα από οποιοδήποτε δημόσιο φορέα ήταν από την ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Β’ ΑΘΗΝΑΣ ΤΜΗΜΑ Ε΄ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ με ημερομηνία 31/10/2019 που θα βρείτε συνημμένη στο παρόν email.
4. Πραγματοποιήθηκε σεμινάριο Εφηβικής ψυχολογίας όπου προσκλήθηκε ο κ. Δημήτρης Μπουρσινός ψυχολόγος συντονιστής της ομάδας ψυχολογικής υποστήριξης από το «Χαμόγελο του Παιδιού» για θέματα βίας και παρενοχλήσεων στο σχολείο. Η συζήτηση που ακολούθησε κάλυψε διεξοδικά τα θέματα που απασχολούν τη σχολική μονάδα μας.

Από την αρχή του Σχολικού έτους 2018-2019 και πολύ περισσότερο τη νέα χρονιά καμία πρόσκληση για κοινή συνεδρίαση συμβουλίου γονέων και συμβουλίου εκπαιδευτικών δεν έγινε από τη Δνση του σχολείου κάτι που εφέτος προφανώς ήταν απολύτως απαραίτητο. Κανένα έγγραφο ενημέρωσης για οποιαδήποτε ενέργεια – δράση αντιμετώπισης του θέματος ακόμα και μετά την έγγραφη αναφορά μας δεν μας έχει δοθεί επίσημα ψηφιακά. Ο Σύλλογος Γονέων δεν προσκλήθηκε, δεν έλαβε γνώση, δεν συμμετείχε σε οποιαδήποτε συνάντηση της Δνσης του σχολείου με αρμόδιους φορείς για το ζήτημα, ως εκ τούτου δεν συναίνεσε σε οποιαδήποτε ενέργεια.

Τέλος να αναφέρουμε ότι την προηγούμενη εβδομάδα υπήρξε από την αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου πλήρωση θέσεων ειδικών εκπαιδευτικών που είναι παρόντες στο σχολείο.

Απαιτούμενες ενέργειες:
Επαναλαμβάνουμε την ομόφωνη απόφαση της Γενικής συνέλευσης: Παρακαλούμε ιδιαίτερα όλους τους γονείς που επιθυμούν να αναφέρουν οτιδήποτε στο Σύλλογο να το κάνουν ΕΓΓΡΑΦΩΣ μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας ώστε στη συνέχεια εμείς να προωθούμε τα αιτήματα στους αντίστοιχους φορείς για το καλό όλων των παιδιών και όλης της σχολικής μονάδας.

Με εκτίμηση
Δ.Σ. Συλλόγου Γονέων
1ου Γυμνασίου Αμαρουσίου.
URL: http://www.protomaroussi.com
e-mail: protomaroussi@gmail.com
Fb: https://www.facebook.com/ProtoMaroussi
ConnectingParents: https://invite.viber.com – (ViberCommunity – 6940801970)

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.