Με χαρά αναδημοσιεύουμε ενημέρωση για μια εκδήλωση/ομιλία που οργανώνει ο Σύλλογος Γονέων του 18ου Δημοτικού Σχολείου Αμαρουσίου:
«Με χαρά σας προσκαλούμε στην κάτωθι εκδήλωση/ομιλία που οργανώνουμε στο 18ο Δημοτικό Σχολείο Αμαρουσίου. «PlayStation, κινητά τηλέφωνα, tablets, laptops, ηλεκτρονικοί υπολογιστές, τηλεοράσεις. Video games, Internet, social media, messaging, βιντεοκλήσεις, ταινίες, σειρές, βίντεο.» Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2020, στις 18:00, στο 18ο Δημοτικό Σχολείο Αμαρουσίου (Συγγρού και Ίωνος, Μαρούσι). 

Παιδιά όλων των ηλικιών (και γονείς;) κολλημένα σε οθόνες. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ορίζει ήδη από το 2013 την εξάρτηση από τις οθόνες ως ψυχική διαταραχή. Τι κίνδυνοι υπάρχουν; Τι πρέπει να προσέξουμε σε μια εποχή που η ανάπτυξη της τεχνολογίας καλπάζει και δεν μπορεί να επιβραδυνθεί;

Περαιτέρω προβληματισμοί αλλά και απαντήσεις στα ερωτήματα αυτά, στην ομιλία του κ. Εμμανουήλ (Μάνου) Τσαλαμανιού (Παιδοψυχίατρου, Δ/ντη Ψυχιατρικής Κλινικής Παίδων-Εφήβων «Ασκληπιείου Βούλας») το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2020, στις 18:00, στο 18ο Δημοτικό Σχολείο Αμαρουσίου (Συγγρού και Ίωνος, Μαρούσι).

Η συμμετοχή σας απαραίτητη!

http://www.18dim-amaroussiou.gr/2020/02/04/othones/

Μια σκέψη σχετικά μέ το “18o Δημοτικό Σχολείο Αμαρουσίου – Σύλλογος Γονέων, Εκδήλωση: «Εθισμός στις οθόνες, ο ρόλος των γονέων»

  1. Ζωτικής και κρίσιμης σημασίας θέμα για όλα τα παιδιά .
    Θα προσπαθήσω να είμαι παρών . Η σύζυγος έχει μαθήματα και ο Φρέντυ οργανώνει τα διαβάσματά του για να βγει με τους φίλους του και τις φίλες του . Αν και το θέμα τον «αγγίζει» προβλέπω να δυσκολευτώ να τον πείσω να έρθει μαζί μου.
    Συγχαρητήρια για τις πρωτοβουλίες σας.

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.